Magyar és Mentő és Mentőtiszti Egyesület

A Magyar és Mentő és Mentőtiszti Egyesület 1990-ben alakult Mentőtiszti Kamara néven szakmai érdekvédelem biztosítása céljából mentőtisztek számára. Már ekkor fő feladatunknak tekintettük a mentőtisztek szakmai továbbképzésének elősegítését évente szervezett továbbképző rendezvények formájában. A kamarai törvény változása miatt egyesületté alakultunk 1994-ben. A korábban meghatározott feladatainkat változatlanul megtartottuk, bár mint egyesület előtérbe helyeztük a szakmai továbbképzési lehetőségek bővítését. Ennek nyomán 1994 óta évente két alkalommal szervezzük továbbképzéseinket, melyek mint hévízi és csopaki továbbképzések váltak – ma már mondhatjuk – hagyománnyá. Az évek során a továbbképző rendezvények iránt megnyilvánult széleskörű érdeklődés miatt tagjainkká váltak mentőorvosok és mentőápolók, az utóbbi években mentő gépkocsi vezetők is (BLS-AED!).
 
Jelenlegi taglétszámunk 1850 fő.
A továbbképzéseink sikerét a résztvevők folyamatosan nagy száma bizonyítja, ami munkatársaink nem csillapodó szakmai érdeklődésére utal. Az Egyesület által rendezett továbbképzések szervesen kiegészítik az Országos Mentőszolgálat által szervezett továbbképzéseket.
A Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület 2003 elején azt a célt is megfogalmazta, hogy továbbképző konferenciái szakmai protokollok, algoritmusok megszületésének fórumai legyenek, hiszen a sürgősségi ellátásban kiemelten fontos a protokoll szerinti gondolkodásmód és cselekvés. 2004. februárban rendeztük az első ilyen konferenciát, mely nagy sikert aratott, a kialakított protokollt az eszméletlen, konvuldáló, zavart tudatú beteg ellátására vonatkozóan átadtuk az Országos Mentőszolgálat szakmai bizottságának áttekintésre, remélve a mielőbbi konszenzust a kiadását illetően.
 

Elérhetőségek

Elnök: Tóth Attila
Ügyintéző: Szabó Klára
Telefonszám: 06-1-350-6909
Fax: 06-1-350-6909
 

www.mentoegyesulet.com

 

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

1055 Budapest, Markó utca 22.

Levelezési cím:
Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága
1395 Budapest, Pf.: 426.Elérhetőségek:
Telefon: +36 1 350 37 37
Fax: +36 1 320 91 53
Email: info@mentok.hu

SEGÉLYHÍVÁS, BETEGINFORMÁCIÓ:

 

104


2016 © Országos Mentőszolgálat
Kiemelt támogatóink:
Created by hkcreativez